zaterdag 25 mei 2024

De datum voor CuMa’24 is bekend!

Op zaterdag 25 mei 2024 wordt tijdens CuMa 2024 voor het tweede jaar op rij de tuin van Cultuurhuis Bovendonk omgetoverd tot een heus festivalterrein, waarop het publiek van een zeer divers cultureel programma op, voor en rond het podium kan komen genieten. De poort naar het festivalterrein gaat om 11:30 uur open, het programma start om 12:00 uur en zal rond de klok van 18:30 uur afgelopen zijn.

Iedereen is welkom en de entree is gratis! Hoewel de locatie en de opzet na het succes van CuMa’23 dus onveranderd is, wil stichting Cultuur Verbindt Roosendaal, die het CuMa-stokje sinds 2021 heeft overgenomen van Stichting ROOS, de komende jaren graag een steeds uitdagender programma neerzetten. Een programma waarbij nog meer wordt ingezet op de verbinding én vooral op de samenwerking van de diverse culturele partijen en organisaties die onze gemeente rijk is. Ook deze editie zal hierop worden voortgeborduurd, en zo kan het publiek naast de vertrouwde optredens van de verschillende dans- zang- en theatergroepen bijvoorbeeld ook kennis maken met spoken word, stand up comedy en hiphop. En naast dit live programma zijn er ook mogelijkheden om kennis te maken met andere culturele en kunstuitingen, of actief deel te nemen aan diverse workshops. En een festival is geen festival, als er ook niet de mogelijkheid is om een drankje en een hapje te nuttigen. Kortom, een totaalbeleving in de eigen spreekwoordelijke achtertuin die je eigenlijk niet kan, wil of mag missen.

Van alles wat!

Afwisselend programma

Op het podium zal er een afwisselend programma te beleven zijn, met muzikale optredens van Zeevrouwenkoor Zoet En Zout, zangkoor Skoor, Aboubacar & Toubabs, zangschool DoRoMi, YSF Rap Studio en Roosendaal Music Academy.

Dans en beweging zal te bewonderen zijn via optredens van Het Dansatelier, QoQo Dans, Sung Tao en The Rainbows. Over De Punchline zorgt voor een lekker potje lachen met hun stand up comedy optredens, en voor Roos en Eefke vragen we van het publiek een luisterend oor wanneer zij beide de microfoon pakken en gedichten of spoken word voordragen. In het gebouw van Cultuurhuis Bovendonk is naast een gezamenlijke expositie van fotoclubs ’T Statiefje, Beeldcollectief West-Brabant en Objectief Bekeken, ook de mogelijkheid om zelf actief met een camera aan de slag te gaan. Tevens is er een expositie te bekijken in het lokaal van Heemkundekring De Vrijheit van Rosendale.

Ook in de lokalen van School Voor De Kunsten kan men actief aan de slag, en zo wellicht een nieuwe hobby of passie ontdekken. Of te worden ontdekt als een nieuwe Rodin of Van Gogh. En wie benieuwd is naar het verhaal achter en/of het succes van Pauzepunt loopt aldaar even naar binnen. Verder zal ook de inmiddels bekende gele caravan van de ASO Experience ergens op het terrein staan, als ook de knalrode brandweerwagen van The Clash waar iedereen uit de gemeente Roosendaal tussen de 14 en 27 jaar meer info kan krijgen over het gratis groeikapitaal. Maar ook bij Familie Demood, Digital Creativity, Invitéater, Muziekvereniging Roosendaal en stichting Sowee voorzien ze je maar wat graag van de nodige informatie over waar zij voor staan en wat zij te bieden hebben. En dit alles kun je beleven, meemaken en ervaren terwijl je geniet van een heerlijk drankje of een lekkere hap uit de foodtruckkraam van Studio Mama. Zorg er dus voor dat je CuMa 2024 op je agenda zet en het niet mist, want het geeft je een inkijkje in hoe mooi en divers het culturele landschap van onze gemeente eigenlijk al een beetje is.

Zorg ervoor dat CuMa 2024 op je agenda staat!

Bekijk hier de CuMa’23 Aftermovie en laat je meeslepen door de mooie herinneringen:

Zorg dat je erbij bent!!

Stichting Culuur Verbindt Roosendaal organiseert CuMa 2024, zaterdag 25 mei 2024 bij Cultuurhuis Bovendonk, gevestigd aan de Bovendonk 101 te Roosendaal, poort open om 11.30 en aanvang om 12.00 uur, entree geheel gratis.

We zien je graag op zaterdag 25 mei 2024