Genomineerde Cultuurprijs 2021

Is 'Jazz 750' jouw favoriet?

Genomineerde Cultuurprijs 2021

Jazz 750

Bij Jazz750 staat de verbinding ven amateur met professional, van jazzstijlen en van generaties centraal. Ondanks de corona zijn we daar afgelopen jaar ruimschoots in geslaagd. Gedurende – helaas maar 3 – sfeervolle en goed bezochte sessies, zijn die verbindingen ruimschoots tot stand gekomen.

De sessie van 10 oktober vormde een absoluut hoogtepunt: onze ‘jeugdbende’, leeftijdsgroep 9 tot 14 jaar, aangevuld met drie studenten en een professional, brachten een spetterend repertoire, met swingende arrangementen en verrassende soli en een uitbundig publiek!

En met het verplaatsen van ons kerstmatinee naar 27 maart maken we een statement, dat we mooie momenten moeten koesteren, dat dan een datum er even niet toe doet, dat we ons verbonden willen voelen, in stand houden waar we ons dagelijks voor inzetten, dat we niet moeten zeuren, mopperen, afgeven op, maar dat we zelf onze kansen moeten creëren.

Is dit jouw favoriet?

Dit vindt de jury:

Door samen met doorgewinterde professionals op het podium op te treden krijgt de jeugd een laagdrempelige kans om zich te ontwikkelen. Jazz 750 is dan ook een broedplaats voor jong talent en een podium voor professionele kunst.

Belangrijke schakel hierin is artistiek leider Ton van de Geijn. Met zijn nooit aflatende ambitie en energie weet hij een naadloze verbinding te leggen tussen professionals en amateurs en tussen jong en oud.

Het lukt hem om de jeugd te enthousiasmeren voor een als niet altijd even populair beschouwd genre als jazz.

impressies

Fotografie: © Jazz750