Mogen wij ons even voorstellen?

Het jurypanel van de Cultuurprijs 2021!

Fotografie: © Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

Marloes van Meer (voorzitter)

Mijn naam is Marloes en samen met mijn man en zoontje woon ik in het centrum van Roosendaal. Als er iets gebeurd in de stad ben ik er te vinden! Vooral als het met toneel, theater, muziek of carnaval te maken heeft.

Al vanaf jonge leeftijd heb ik toneel gespeeld bij diverse verenigingen en mijn juryhart gaat vooral kloppen van mooie initiatieven op dat gebied. Waar ik blij van word is als een voorstelling nog dagen in je hoofd blijft hangen. Van ontroering, verwarring, verdriet, blijdschap. In het dagelijkse leven werk ik in het onderwijs. Als kunst een link kan leggen met educatie is dat voor mij ook altijd een pluspunt.

Gea Korpel-Beskers

Sinds vorig jaar vertegenwoordig ik de beeldende kunst in de jury voor de cultuurprijs Roosendaal. Ik beeldhouw en schilder zelf met textiel. Mijn thema’s zijn verbinding en natuur.

Corona heeft ons laten zien wat cultuur, in welke vorm dan ook, voor ons betekend. Heel veel kon er niet doorgaan maar aan de andere kant zijn er ook hele mooi dingen ontstaan waar anders geen tijd voor was geweest.

Ik ben blij dat we nu weer talent in Roosendaal in het zonnetje kunnen zetten want er is zoveel talent. We hebben 5 personen/groepen geselecteerd voor de cultuurprijs en 2 personen voor de jeugdprijs. Het voelde soms als het vergelijken van appels met peren maar dat laat maar weer zien hoe gevarieerd kunst en cultuur is en hoeveel Roosendaal te bieden heeft.

Ik hoop dat we daar snel weer samen van kunnen genieten.

En nu is het aan jullie om zelf te kiezen. Succes!

Fotografie: © Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

Fotografie: © Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

Judith Siegel

Een leven zonder cultuur is voor mij ondenkbaar! Voor mij is dat zelf muziek maken, maar ook het zien en bezoeken van voorstellingen, concerten en musea. Het van elkaar leren, het met elkaar tot iets moois komen, je laten inspireren, dat zijn voor mij absolute kernwaarden van cultuurbeoefening.


Vanuit mijn achtergrond als historicus kijk ik ook graag verder naar het beleven van cultuur alleen. Hierbij is voor mij het maakproces misschien nog wel het meest interessant: Hoe zijn artiesten/kunstenaars tot hun artistieke uiting gekomen? Wat is hun (culturele) achtergrond? Hebben zij problemen om weten te zetten in kansen? Hebben ze lef getoond? En tot slot, welke rol speelt Roosendaal in hun werk: als inspiratiebron, in een dialoog, als broedplaats.

Sander Nijssen

Mijn naam is Sander Nijssen en ik zit dit jaar voor het eerst in de jury van de Cultuurprijs.
Binnen de jury maak ik mij vooral hard voor de podiumkunsten en let ik met name op de maatschappelijke waarde. Wat voegt een initiatief toe aan onze samenleving en in hoeverre wordt er verbinding gezocht met de gemeente en haar inwoners.

Naast een plaats in de jury ben ik (in opdracht van Cultuur Verbindt Roosendaal) verantwoordelijk voor de artistieke invulling van de uitreikingsavond. Mijn uitdaging is om het culturele veld van de gemeente Roosendaal (en de genomineerden in het bijzonder) het erepodium te bieden dat zij verdienen. Omdat zij ondanks de vele restricties cultuur mogelijk hebben gemaakt en ons leven hebben verlicht in deze donkere tijden.

Fotografie: © Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

Fotografie: © Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

Noortje Heimerikx

Hoi! Mijn naam is Noortje Heimerikx en ik ben 14 jaar. Ik zit op de Theaterschool in Rotterdam waar ik iedere dag met kunst bezig ben. Maar ik blijf graag in mijn thuis omgeving want hier leeft de cultuur echt iedere dag. Dit jaar mag ik in de jury mijn stem laten horen als jeugdlid! En als jeugd kijk je toch weer anders tegen dingen aan dan volwassenen.

Graag zie ik mensen die vanuit hun hart hun kunst beoefenen. Je kunt het namelijk altijd zien als mensen vanuit hun hart creativiteit uiten. Het is belangrijk om plezier te hebben in je creativiteit en mensen te blijven inspireren. Want kunst en cultuur verbindt de mensen en vooral in deze tijd is het mooi om te zien dat mensen daar hun schouders onder zetten.

Help jij ons volgend jaar mee?

Meld je aan voor onze werkgroep!

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal mag de komende jaren de Cultuurprijs organiseren. Dit doen we graag samen en zijn daarom op zoek naar mensen die met ons hier invulling aan willen geven. Help jij ons mee? Het is mogelijk je aan te melden voor de werkgroep door het formulier in te vullen.