Persbericht

Stichting Roos
draagt CuMa over aan CVR.

Persbericht

Stichting Roos draagt CuMa over aan CVR.

Stichting ROOS draagt de organisatie van de Culturele Manifestatie Roosendaal over aan Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. Vanaf 2021 zal Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal de organisatie van de Culturele Manifestatie (CuMa) Roosendaal overnemen van Stichting ROOS. Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal voelt zich geëerd dat Stichting ROOS de organisatie voor dit evenement overdraagt en zal alle mogelijke middelen inzetten om het succes van de Culturele Manifestatie voort te zetten.

Sinds 1989 organiseert Stichting ROOS elk jaar een culturele happening in en rond de Roosendaalse Schouwburg De Kring: de Culturele Manifestatie. Dit event is uitgegroeid tot een vertrouwd evenement voor jong en oud. Hier doen vrijwel alle lokale muziek-, dans- en theaterverenigingen, beeldend kunstenaars, schrijvers, dichters, grafisch vormgevers en beoefenaars van andere kunstvormen aan mee. Vanaf 2021 draagt Stichting ROOS de organisatie van deze Culturele Manifestatie over aan Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal.

Wim van Leuven, voorzitter Stichting ROOS:

“Binnen het bestuur van ROOS is de organisatie van de CuMa altijd in handen geweest van  Karin Merks. Wegens ernstige gezondheidsproblemen kan zij deze taak niet langer uitvoeren. Gelet op de beperkte capaciteit waren er geen andere bestuursleden die deze taak van haar konden overnemen. Het bestuur van ROOS is blij dat Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal zorgt dat de traditionele CuMa blijft voortbestaan.”

Marijn ten Harmsen van der Beek, voorzitter Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal:

“Cultuur Verbindt Roosendaal is verheugd de Culturele Manifestatie in de toekomst te kunnen vormgeven. De CuMa staat, net zoals CVR, voor het zo goed mogelijk zichtbaar maken van Kunst en Cultuur voor alle inwoners van onze gemeente Roosendaal. Stichting ROOS heeft de CuMA tot een vaste waarde binnen het culturele leven van Roosendaal gemaakt, en met dankbaarheid zal CVR het stokje overnemen om die traditie verder uit te bouwen.”